Je to sotva pár dnů, co jsme publikovali článek o Favi.cz. Nyní nás však zastihla novinka — server Lupa.cz zveřejnil zprávu o tom, že NetBrokers Holding a.s. koupil ve Favi 40% podíl. Proč by nás tato informace měla zajímat, zodpovíme níže.

Krátce o Favi.cz

Favi.cz kombinuje prvky vyhledávače zboží s magazínem o bydlení, přičemž zobrazuje produktovou inzerci e‑shopů. Favi.cz působí na podobném trhu, jako např. konkurenční Biano.cz od skupiny Miton.

Krátce o NetBrokers Holding

NetBrokers Holding stojí za řadou špičkových služeb. Jako příklady uveďme:

Pojištění: ePojištění.cz
Slevové portály: SlevyDnes.cz, Slevin.cz, Zapakatel.cz
Affiliate: eSpolupráce.cz
a řada dalších.

Proč nás tato transakce zaujala?

Jednak ukazuje, že trh vyhledávačů zboží není v oblasti firemních akvizic vyčerpaným polem, druhak zapojuje NetBrokers. Tuto skupinu známe jako tým vynikajících profesionálů se špičkovými výsledky. Pokud to s Favi myslí vážně a dojde-li k jejich hlubšímu zapojení do chodu firmy, očekáváme velmi zajímavé výsledky.

Jakub Nožička

Kuba vám odpoví, když napíšete dotaz na Mergadovu českou podporu. Je také autorem řady článků a návodů. To proto, že ví, jaké trable řešíte nejčastěji. Když zrovna nepracuje pro Mergado hraje na basu s kapelou Ponk, se kterou získal hudební cenu Anděl.